Geschiedenis
De geschiedenis van Houterman autosleepdienst gaat terug tot 1966

Geschiedenis

De geschiedenis van Houterman autosleepdienst gaat terug tot 1966. In dat jaar begint oprichter Nol Houterman zijn bergingsbedrijf in Lent, met een Hanomag Garant die hij ombouwt tot takelwagen. In de loop der jaren wordt het dienstenpakket uitgebreid met zware bergingen, opslag van geborgen voertuigen, autodemontage en de verhuur van vorkheftrucks.

Houterman Autosleepdienst krijgt een enorme impuls met de komst van de alarmcentrales: bergingsbedrijven worden erkend, de organisatie van bergingen verbeterd en het werkgebied verdeeld in rayons. Dit betekent groei voor gespecialiseerde bedrijven als Houterman Autosleepdienst: zij nemen de markt over van garagebedrijven die eerder zelf hun takelwerkzaamheden uitvoerden.
 
In 1993 nemen zoons Paul en Frank het bedrijf over en breiden het nog verder uit met een nevenvestiging in Wijchen. In 1999 bepaalt de NMA  dat de verdeling van de rayons d.m.v. aanbestedingen geregeld moet worden en wint Houterman Autosleepdienst veel terrein. In 2000 gaat Houterman een samenwerkingsverband aan met 8 andere bergers, voor doortransport van geborgen voertuigen: het CTE . Inmiddels zijn ca. 35 bergingsbedrijven aangesloten bij deze organisatie. Houterman breidt nog verder uit, met een nieuw hoofdkantoor en diverse overnames.
Tegenwoordig heeft Houterman Autosleepdienst naast het hoofdkantoor in Wijchen vestigingen in Nijmegen, Arnhem en Wehl en is het bedrijf vooral actief in de regio Oss, Nijmegen, Arnhem, Zevenaar en Doetinchem.
 
Een eenmanszaak is uitgegroeid tot een grote, dynamische onderneming. Een onderneming die klaar is voor de toekomst: strak georganiseerd en in hoge mate geautomatiseerd. Met 40 medewerkers en een transportvloot van zo'n 24 voertuigen werken wij 365 dagen per jaar, 24 uur per dag aan ons belangrijkste doel: het optimaal bedienen van onze klanten!